Ludovic Orban, despre ipostaza în care au fost surprinși membrii guvernului. Fără mască, cu băutură și farfurii pe masă

Premierul Ludovic Orban a căutat să explice, pentru libertatea.ro, fotografia în care apare alături de mai mulți membri ai guvernului, în biroul său de la Palatul Victoria, fără mască, cu țigara aprinsă, iar pe masă sunt sticle și fotografii. Acesta susține că imaginea a fost surprinsă în data de 25 mai, de ziua lui.

Am văzut fotografia. Este făcută de ziua mea de naștere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alții, lucruri de domeniul evidenţei. Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză. Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Nu aveam mască pentru că mâncasem, se vede după farfuriile de pe mese. Le-am oferit o gustare colegilor mei apropiaţi, de cabinet. Veniseră să îmi ureze <<La mulţi ani!>>. Uitaţi-vă că în poză apar măşti şi farfurii”, a precizat Orban.

Cât despre țigară, premierul dă vina pe viciu:

Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”.