Lupuț, după plecarea de la Viitorul Târgu Jiu: Trebuia să fim corecți

Cristian Lupuț, fostul antrenor al formație Viitorul Târgu Jiu, a explicat pentru Liga 2.ro de ce a părăsit echipa lui Nicolae Sarcină. Potrivit acestuia, nu mai puțin de șase jucători, cu înțelegeri valabile până în vară, printre care Oros și Negrean, nici măcar nu au mai fost chemați la discuții pentru a continua la Viitorul. Pe lângă acest aspect, au mai existat probleme ce țin de strategia abordării noului sezon.

”Vreau să le mulțumesc domnului Sarcină și familiei Vladimirescu pentru tot. Au fost trei ani de zile foarte frumoși. Nu înțeleg modul în care s-a desfășurat totul, modul în care au decurs anumite lucruri. Nu am mai vorbit cu nimeni din club după ce am stabilit că nu mai continuăm, nu am mai renegociat. Sunt convins că există părere de rău din ambele părți. Și mie îmi pare rău că nu am mai putut să continuăm și sunt sigur că și lor, dar asta a fost să fie.

Nu am fost de acord cu faptul că se renunță și la anumiți jucători cu experiență. În primă fază mi s-a spus că trebuie să renunțăm la anumiți fotbaliști și nu am fost de acord. Ar fi venit mai mulți tineri în locul lor, dar eu voiam rezultate. Cei tineri se pot dezvolta lângă jucătorii cu experiență. Cei cu experiență, pe care i-am antrenat, sunt niște jucători extraordinari, oameni cu caracter, care ar fi ajutat foarte, foarte mult. (…) Eu mă gândeam, din ce am discutat cu conducerea, că putem să atacăm primele trei locuri, să ne batem la promovare. Lotul era unul foarte bun la nivelul Ligii 2, foarte omogen. După ce am decis să nu continui, au mai plecat și din băieți. Jucătorilor care erau la final de contract nu li s-a propus prelungirea. Negrean a semnat cu ”U” Cluj, Vasile Pop a plecat, Oros a plecat, Yabre e ca și plecat. Eu am vrut să țin acest lot în continuare, aveam conturate doar doi-trei transferuri. Nu voiam foarte mult. Aveam deja un nume în minte, dar, din păcate, nici acum nu înțeleg decizia aceasta. Trebuia să mi se spună și mie înainte de pandemie, poate găseam altceva ca antrenor. Asta nu înțeleg. Am muncit, mi-am văzut de treaba mea. Nu cred că meritam lucrurile acestea. Trebuia să fim corecți”, a declarat Lupuț. 

Viitorul Târgu Jiu a anunțat că va continua cu antrenorii Cosmin Frimu și Dorin Hîrsu.