Merge la Guvern: Nu mai am ce discuta la nivelul județului, de doi ani și jumătate aștept

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a purtat discuţii direct cu reprezentanţii Ministerului de Interne pentru ca Serviciul Public de Permise şi Înmatriculări să fie mutat la Drăgoieni. Până acum, edilul nu a găsit înţelegere la ultimii doi prefecţi pentru a muta instituţiile respective într-o clădire deţinută de Universitatea ”Constantin Brâncuşi”.

Nu mai am ce discuta la nivelul judeţului, pentru că de doi an şi jumătate stau şi aştept să se plece cu demersurile de la nivelul Instituţiei Prefectului Gorj. Am luat legătura cu reprezentanţii Ministerului de Interne şi trebuie să se găsească o formă juridică, în aşa fel încât Universitatea <<Constantin Brâncuşi>> să nu fie deposedată de dreptul de proprietate. Trebuie emisă o hotărâre de Guvern pentru închiriere sau altă formă în aşa fel încât, într-o perioadă de timp de minimum 25 de ani, clădirea să fie pusă la dispoziţia reprezentanţilor Ministerului de Interne pentru a putea face investiţiile necesare şi pentru a se putea muta în acea zonă”, a declarat Romanescu.

Primarul a expus şi motivele pentru care doreşte mutarea. Există şanse ca şi Serviciul de Paşapoarte să aibă casă nouă în aceeaşi locaţie.

Exisă posibilitatea ca inclusiv Paşapoartele să aibă o nouă locaţie. Şi pentru decongestionarea traficului, dar şi pentru cetăţeni, pe termen lung, lucrurile vor căpăta o dimensiune corespunzătoare. Toată lumea se va putea bucura de condiţii mai bune de muncă, inclusiv angajaţii. Acolo avem 4 etaje cu 40 de încăperi”, a explicat Romanescu.

Dacă mutarea se finalizează,  UCB va primi, în schimbul clădirii de la Drăgoieni, căminul pentru elevi de la Liceul nr.4.