Managerul Spitalului din Târgu Jiu, reclamat de salariați Consiliului de Administrație

   Zarvă mare la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, organizațiile profesionale din instituție nu au putut trece ușor peste o declarație publică a managerului interimar, Gigel Capotă. Acesta a dat chiar o dispoziție prin care preciza salariaților că au obligația ”de a apăra cu loialitate prestigiul unității sanitare în care își desfășoara activitatea, precum și de a se abține de la orice fapt care poate aduce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia”. Urmare a demersului și ieșirii publice a șefului spitalului,  Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Gorj au depus la Consiliul de Administrație al unității sanaitare proteste, reclamând atitudinea managerului.

Aflat la început de interimat, Capotă a fost acuzat în spațiul public că și-a început campania electorală pentru preluarea șefiei instituției. Medici sau asistenți s-au simțit jigniți de demersul managerului care declarase că angajații spitalui au obligația să folosească un limbaj respectos atât față de pacienți, cât și față de colegi, ba mai mult, a precizat că personalul care nu are grijă la limbaj va fi aspru sancționat. Halatele albe au considerat că este anormal să încerci să te folosești de normalitate pentru a-ți crea o imagine.

”Modul populist în care, poate, dânsul dorește să-i fie cunoscute calitățile de manageriale denigrează întreaga categorie de personal medical, pe care și-a propus public să o disciplineze! Avem drepturi și obligații, atât noi cât și pacienții, avem un cod de etică și conduită, care atunci când nu e respectat se iau măsuri corespunzătoare, fără însă a amenința și umili întreaga instiuție!”, a scris  pe facebook un salariat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.