Managerul Spitalului din Târgu Jiu, reclamat de salariați Consiliului de Administrație

   Zarvă mare la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, organizațiile profesionale din instituție nu au putut trece ușor peste o declarație publică a managerului interimar, Gigel Capotă. Acesta a dat chiar o dispoziție prin care preciza salariaților că au obligația ”de a apăra cu loialitate prestigiul unității sanitare în care își desfășoara activitatea, precum și de a se abține de la orice fapt care poate aduce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia”. Urmare a demersului și ieșirii publice a șefului spitalului,  Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Gorj au depus la Consiliul de Administrație al unității sanaitare proteste, reclamând atitudinea managerului.

Aflat la început de interimat, Capotă a fost acuzat în spațiul public că și-a început campania electorală pentru preluarea șefiei instituției. Medici sau asistenți s-au simțit jigniți de demersul managerului care declarase că angajații spitalui au obligația să folosească un limbaj respectos atât față de pacienți, cât și față de colegi, ba mai mult, a precizat că personalul care nu are grijă la limbaj va fi aspru sancționat. Halatele albe au considerat că este anormal să încerci să te folosești de normalitate pentru a-ți crea o imagine.

”Modul populist în care, poate, dânsul dorește să-i fie cunoscute calitățile de manageriale denigrează întreaga categorie de personal medical, pe care și-a propus public să o disciplineze! Avem drepturi și obligații, atât noi cât și pacienții, avem un cod de etică și conduită, care atunci când nu e respectat se iau măsuri corespunzătoare, fără însă a amenința și umili întreaga instiuție!”, a scris  pe facebook un salariat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Articolul precedentCârciumaru, mândru de alegerea Vasilicăi Dăncilă
Articolul următorLa loc comanda! Târgu Jiul, tocmai bun pentru gunoiul din alte județe