Ministrul Muncii: Alocațiile se majorează cu 20% de la 1 septembrie

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat, miercuri, în debutul ședinței de Guvern, că se intenționează majorarea alocațiilor pentru copii cu 20%, începând cu 1 septembrie. Potrivit unui calendar anunțat, acestea ar urma să fie dublate eșalonat, cu termen la 1 iulie 2022.

Proiectul Ordonanței de Urgență prevede, în mod expres, dublarea alocațiilor pentru copii în cuantumul prevăzut de noua lege: 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv 600 de lei pentru cei 0 și 2 ani și pentru copiii cu dizabilități, de la 0 la 18 ani. Calendarul pe care vi-l propun ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta. Următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an: la 1 ianuarie 2021 și 1 iulie cu câte 20% și, la fel, în 2022”, a spus Violeta Alexandru.

Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resurse pe ritmul creștere al alocațiilor”, a conchis premierul Orban.

Articolul precedentRomanescu nu vrea al doilea viceprimar: Să plătesc un salariu pentru nimic?
Articolul următorRomanescu, replică la Florescu: Pentru mine, cetățenii sunt egali, chiar dacă poartă pantaloni, fustă sau se asortează într-un anumit fel