Om s-a făcut! Amendă de 10.000 de lei și carantină pentru că a ieșit din izolare

Autoritățile continuă să aibă de furcă cu gorjenii care nu respectă prevederile ordonanțelor militare ce fac referire la restricția deplasării, situație în care zi de zi organele statului aplică amenzi peste amenzi. Un tânăr de 31 de ani, recent întors din străinătate, ”s-a pricopsit” cu o amendă de 100 de milioane de lei vechi, după ce a fost depistat că nu a respectat măsura izolării. Totodată, acesta a fost introdus în carantină instituționalizată.

În ultimele 24 de ore, 174 de polițiști gorjeni au desfășurat peste 30 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii COVID-19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a peste 1750 de persoane, iar 16 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost verificate 397 de locații de carantinare/izolare. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 de lei, din care 103 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. Polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei și a fost plasată în carantină instituționalizată”, se arată într-un comunicat emis luni de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj.

Dincolo de sancțiunile aplicate de polițiști, jandarmii au asigurat menținerea ordinii în zona a 20 de centre de carantină și au însoțit 16 transporturi de persoane spre zona de carantină sau în tranzit prin județul Gorj. Cadrele aceleiași instituții au aplicat și 22 de amenzi unor persoane care nu au respectat regulile de deplasare pe domeniu public.