Romanescu: Este o situație extrem de gravă

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu poate înțelege ce s-a întâmplat la Spitalul de Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, cum s-a putut ignora aparatul GenExpert, deținut din anul 2018, cu care se pot face și teste pentru depistarea infecțiilor cu Covid-19. Edilul este deranjat de pasivitatea reprezentanţilor SJU, în contextul în care oamenii de afaceri din Gorj au strâns sume importante pentru a achiziţiona un astfel de aparat, iar din bugetul locale au fost alocate fonduri semnificative pentru spital.

Este o situaţie extrem de gravă. Am văzut câte eforturi au făcut oamenii de afaceri din judeţul Gorj şi municipalitatea, prin alocarea celor 6 miliarde, pentru aparate pe care spitalul să le achiziţioneze. Este inadmisibil să ai un astfel de aparat şi să nu-l pui în funcţiune, mai ales într-o astfel de perioadă. Nu aş vrea să fiu în pielea celor care conduc destinele Spitalului Judeţean”, a spus Romanescu la Radio Târgu Jiu.

Pe 2 aprilie 2020, Institutul “Marius Nasta” a informat spitalul din Târgu Jiu că poate folosi aparatul pentru identificarea SARS-CoV-2, cu condiția să achiziționeze kiturile necesare.  Testele vor fi livrate în 4-6 săptămâni.