Perspectiva șomajului, tot mai aproape de dascălii gorjeni

Scandalul iscat pe tema sporului de calculator, între inspectorul general școlar, Ion Ișfan, și directorii mai multor unități de învățământ, scoate la iveală și alte realități de bucătărie internă. Gorjul nu mai oferă perspectiva siguranței locului de muncă pentru salariații sistemului educațional. Situația era previzibilă, și a fost preconizată, însă, niciodată un oficial din învățământul gorjean nu a pus-o public pe tapet, în toată dimensiunea ei.

”Domnul general a neglijat, aș zice, aspecte ținând de inspecția școlară, în rezolvarea unor probleme grave cu care se confruntă învățământul românesc și învățământul din Gorj. Sunt, în jur, suficient de multe probleme care ar fi putut intra în atenția inspectorului general. Sunt probleme de politică regională, dacă doriți, pe care inspectoratul ar trebui să le promoveze cu planuri de îmbunătățire, cu o perspectivă a învățământului din Gorj peste doi, trei, cinci ani. Pentru că sunt unități școlare din jur care nu-și realizează planul de școlarizare. Sunt unități ai căror profesori riscă să rămână fără obiectul muncii”, a declarat Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Pe lângă evidentul atac la Ion Ișfan, Popescu anunță ce mai toată lumea știe, dar se ferește să o spună: școlilele nu mai au elevi. Modalitățile nu tocmai ortodoxe prin care se completează multe norme didactice rămân încă subiect tabu pentru reprezentanții școlii gorjene.

Articolul precedentPandurii vrea să-şi execute asociaţii până în martie!
Articolul următorVariantă de majorare salarială la CEO: 100 de lei pentru toată lumea și 300 de lei suplimentar pentru cei care vor primi clase