Variantă de majorare salarială la CEO: 100 de lei pentru toată lumea și 300 de lei suplimentar pentru cei care vor primi clase

 Este oficial, administrația Complexului Energetic Oltenia anunță că a mai găsit resurse suplimentare pentru majorarea salariilor. Directorii Sorin Boza și Constantin Bălășoiu, împreună cu președintele Consiliului de Supraveghere, Cornel Bobîlcă, au anunțat sindicatele că au identificat 44 de milioane de lei care vor fi adăugate la fondul de salarii.

Vestea vine după ce administrația și sindicatele au negociat aproape zece ore, dar nu s-a ajuns la o înțelegere scrisă. S-a intenționat o majorare salarială de 7,8%,  și nici un cent în plus, iar reprezentanții salariaților au solicitat mai mult. Secretarul de stat Doru Vișan a propus majorarea fondului de salarii cu 25 de milioane de lei, dar sindicatele au considerat că este prea puțin pentru așteptările oamenilor.

”La final a promis ministrul Petcu că se caută soluții pentru încă 10 milioane de lei. Nu am semnat nimic, au semnat ei pentru ce s-au angajat, pe cele 25 de milioane. Noi așteptăm să se găsească sursa pentru cele 10 milioane de care a vorbit domnul ministru și după aceea semnăm.Dacă luăm în calcul  cele zece milioane, cred că ajungem la 12,5, față de 7,8, cât a propus administrația. Nu știu dacă va fi indexare, cred că cei mai mulți bani vor fi pentru acordarea de clase de salarizare, în special celor care au clase minime pe funcții și meserii. Asta rămâne să se stabilească în comisia de negociere. Ar putea fi, să zicem, o indexare de 100 de lei la toată lumea și o medie de încă 300 de lei pentru cei care vor primi clase”, a declarat pentru cotidianul Pandurul Constantin Mitrescu, lider FNME.

Evident, la 44 de milioane suplimentare a fondului de salarii, toate calculele se vor reașeza, iar finalitatea va fi stabilită în comisia de negociere.

 

Articolul precedentPerspectiva șomajului, tot mai aproape de dascălii gorjeni
Articolul următorTârgu Jiul a pierdut o investiție de 10 milioane de euro, nemții merg la Craiova

1 COMENTARIU