Polaris a încercat să ducă de nas prefectul și a primit o amendă de un miliard lei vechi

Firma Polaris a devenit ”clientul’ autorităților din cauza depozitului de gunoi de la Bârsești. Operatorul de salubritate și-a luat angajamentul că va rezolva problema mirosului insuportabil degajat de groapa ecologică, dar termenul dat de prefectul județului, Cosmin Pistol, a expirat.

Polaris și-a asumat achiziționarea unei stații de neutralizare a gazului, până pe 15 noiembrie, însă cele constatate în urma unui control inopinat l-au nemulțumit pe reprezentantul guvernului în teritoriu. Mai mult, Pistol a declarat că angajații societății au vrut să-l păcălească, iar sancțiunile Gărzii de Mediu Gorj sunt inevitabile.

A fost depășit acel termen. Ba mai mult, operatorul care gestionează acel depozit umblă cu cioara vopsită. Ieri (n.r. – luni), am făcut controale inopinate. Am așteptat ca lucrurile să se rezolve, dar problema în sine nu a fost rezolvată. Înțeleg de la comisarii Gărzii de Mediu, că au încercat cumva să ducă levigatul de pe Celula 2 în Celula 1, care este la momentul acesta închisă. S-a temporizat intrarea mea acolo, mi-am dat seama că respectiva instalație de neutralizare a hidrogenului sulfurat nu era pornită, iar una din stațiile de epurare nu funcționa.  Practic, acest operator a încercat să ne păcălească. Garda de Mediu o să ia măsurile care se impun”, a precizat Cosmin Pistol.

La câteva ore de la cele relatate de reprezentantul guvernului în teritoriu s-a anunțat că firma Polaris a fost sancționată contravențional, din nou, de data aceasta cu 100.000 de lei.

La expirarea termenelor din programul de măsuri asumat de operatorul depozitului Tg. Jiu pentru conformare la miros, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au constatat ca deși s-au dus la îndeplinire în proporție de peste 95 % din măsurile stabilite, disconfortul olfactiv nu a fost diminuat considerabil, aspect sesizat în zona de impact a cartierului Slobozia – Tg. Jiu. Mai mult, în această perioadă, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat lucrări executate de operator fără respectarea avizelor emise pe celula de depozit închisă. Față de aceste aspecte, în limita competentelor legale, a fost aplicată o noua sancțiune contravențională în valoare de 100 000 lei. A fost stabilit un nou program de măsuri pentru corectarea neconformităților identificate”, a transmis autoritatea de mediu.