Premieră: Fără obligații la bănci! Primăria Târgu Jiu își achită toate datoriile în avans

Primăria municipiului Târgu Jiu va intra în anul 2019 fără datorii. Edilul Marcel Romanescu a declarat că va fi o premieră, pentru că va achita toate ratele la credite, aproximativ 30 de miliarde de lei vechi.

“O să facem o plată, dar vreau să vă garantez, din discuţiile pe care le-am avut zilele acestea cu Compartimentul de Specialitate, cu Direcţia Economică şi cu domnul secretar, că, până la sfârşitul anului 2018, nu vom mai avea niciun credit angajat pe Primăria Municipiului Târgu Jiu. Mai avem 30 de miliarde de achitat şi le vom achita până la sfârşitul acestui an. Este pentru prima dată când Primăria Municipiului Târgu Jiu intră, într-un an financiar, fără niciun fel de datorie la niciun fel de instituţie bancară”, a spus Romanescu.

Prin această “mişcare”, edilul priveşte prospectiv şi vrea să obţină finanţare pentru viitoarele proiecte importante.

“Achităm în avans ca să putem, de la 1 ianuarie 2019, să ne gândim foarte bine la proiectele pe care le avem de iniţiat pe perioada următoare şi să putem, ulterior, angaja poate alte credite pentru investiţiile foarte mari. Să vedem ce răspunsuri primim şi pentru Casa de Cultură şi pentru parcarea de la Super 2000 şi pentru parcarea de pe Tudor Vladimirescu şi, în condiţiile în care va fi nevoie de o finanţare, de un credit, încercăm să rezolvăm această problemă”, a adăugat primarul.

Primarul a mai spus că s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Băncii Europeane pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Am avut o întâlnire cu reprezentanţii BERD din România, la fel, au venit cu o propunere pentru contractarea unui credit, cu o dobândă de 0,9% pe an pentru sume mai mari de 1 milion de euro. Luăm în calcul varianta, aveam garanţia faptului că în momentul în care intri în colaborare cu  o astfel de instituţie, ulterior, ai şi garanţiile necesare pentru a putea să execuţii o lucrare de bună calitate”, a precizat edilul.

 

 

Articolul precedentPutem ajuta! O învățătoare nu are suficiente timbre pentru a trimite scrisorile copiilor moșului
Articolul următor1.000 de lei de la Cîrciumaru! Marele PSD și-a comandat sondaj la preț de târg sătesc