Prima ninsoare a scos 50 de utilaje pe drumurile din Gorj

Drumarii gorjeni au fost puşi la încercare de către primele ninsori serioase care s-au abătut asupra judeţului nostru. Cele mai mari bătăi de cap le-au avut reprezentanţii secţiei de drumuri în staţiunea montana Rânca. Aici a urcat şi Bogdan Bratu, directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, care a vrut să se asigure că turiștii coboară în siguranță. Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, a declarat că subordonaţii săi au ţinut situaţia sub control.

“Am avut peste 50 de utilaje pe drumuri, plus încărcătoarele, plus autofreza. Toţi oamenii au fost prezenţi la datorie, încă de vineri, Gorjul fiind unul dintre judeţele în care a nins cel mai mult. Circulăm cu asfaltul curat pe toate drumurile din judeţ, cu excepţia drumului 67 C Novaci – Rânca, unde acţionăm în continuare cu material antiderapant, temperatura fiind foarte scăzută. Folosim şi clorura de calciu şi încercăm să-l aducem, până seara, la starea iniţială. Mai avem zăpadă tocată pe Munţii Godeanu, de la Obârşia Lotrului până jos, în Valea Cernei, unde am acţionat şi cu autofreza”, a spus Tudor.

Şeful drumurilor de la Gorj a avut şi câteva recomandări pentru şoferi

“Rog conducătorii auto să nu uite că circulă în regim de iarnă, să aibă cauciuri corespunzătoare de sezon, şi atunci când întâlnesc autospecialele de la deszăpezire să facă loc, pentru că sunt vehicule în regim de intervenţie. Nu vrem teribilisme! Am mai avut situaţii când au intrat între utilaje, se supun unor riscuri acei conducători auto. Avem o colaborare foarte bună cu poliţia rutieră şi jandarmi montani, ne coordonăm împreună eforturile ca rezultatele să fie cele scontate”, a precizat Tudor.

Articolul precedentSalariat din Târgu Jiu cu aproape 2,4 miliarde intrați pe card într-o lună
Articolul următorOficial! Minciuna ”inaugurarea stadionului” arde la buzunare, dar a adus voturi