Primăria Rovinari CRAPĂ, Filip nu se mai oprește din ANGAJĂRI. Peste 300 de posturi în instituție

Orașul Rovinari pare să treacă printr-o altă eră înfloritoare, așa cum reiese din poziționarea publică a autorității locale. Se prezintă investiții, noi locuri de muncă, însă, la acest moment, publicul larg nu știe cu exactitate câți oameni și-au găsit un serviciu în cadrul noilor entități economice din localitate, care este stadiul unor proiecte anunțate de ani buni și ce sume au fost alocate pentru concretizarea acestora. Percepția județeană este că în micul oraș miner curge lapte și miere, nici măcar coșmarul rovinărenilor adus la robinet și facturat drept apă potabilă ”nefiind”, ani de zile, o problemă ce merită luată în calcul.

Primarul Robert Filip este, fără doar și poate, omul care ”taie și spânzură” în oraș. Și-a asumat acest rol public, fără să se mimeze o altă abordare. O astfel de asumare s-a petrecut la începutul anului 2018, atunci când presa locală i-a preluat o declarație, prin care acesta anunța, pur și simplu, că va trimite acasă mai mulți salariați din instituția pe care o conduce. Dincolo de faptul că există pași legali ce trebuie respectați în concedierea unui salariat, în special dintr-o instituție a statului, edilul s-a prezentat drept un factotum, convins că va puncta electoral, știind că populația este nemulțumită de activitatea multor funcționari și de salariile acestora.

Noi avem niște salarii decente, oricum coeficientul este mai mic la noi decât la alte primării din județ. Plus de asta, le-am promis indirect anumitor funcționari că, la jumătatea anului, unii dintre ei vor mai pleca și acasă. Cei care nu-și fac treaba, cei care vin la birou ca să piardă timpul. Sunt primării care trimit funcționari acasă pe bandă rulantă. N-o să-i ținem să doarmă, nu? Sunt foarte mulți funcționari de care nu sunt mulțumit. Nu mi se pare normal să nu facă nimic și să nu aibă nicio răspundere, să le facem noi munca lor. Când fac raportul de săptămână, îmi scriu în raport că au întocmit trei hârtii. Nu mi se pare normal să-i țin fără să muncească. Mai bine angajăm muncitori care să muncească, decât funcționari care să doarmă”, declara Robert Filip.

După aplauze virtuale și mii de like-uri, destui rovinăreni au început să aștepte vara, cu mult dorita ”curățenie” din primărie, promisă în fața camerelor de luat vederi. La nivel județean s-a născut, de asemenea, un curent de apreciere extraordinar, sute de cetățeni dorindu-și un primar ca Filip jr., care, iată, nu stă la discuții cu leneșii, ”îi dă afară”.

A trecut vara lui 2018, și cea a anului 2019, la Rovinari nici urmă de ”curățenie”, de concedierea funcționarilor ”care dorm”. Chiar primarul i-a dat exemplu, a spus că nu ”îi mai ține” în instituție.

Potrivit recensământului din anul 2011, orașul are o populație de 11.816 locuitori. Mai puțin, conform altor surse.

Așteptând scăderea numărului celor care primesc o leafă bună de la comunitate, oamenii au avut parte de o surpriză. Laurențiu Chivu, fost viceprimar, a transmis pe pagina sa de socializare că numărul salariaților din Primăria Rovinari crește și tot crește, iar odată cu el și fondul de salarii.

Organigrama Primăriei Rovinari și Ștatul de personal al Primăriei Rovinari 24.02.2020

Toți angajații primăriei pe compartimente, birouri…

Cheltuielile cu salariile = 121 miliarde de lei vechi în anul 2020, față 36 de miliarde lei vechi în anul 2015, o diferență de 85 de miliarde lei vechi…”, a arătat Chivu, prezentând și documente.

Mai mult, în an cu alegeri locale în calendar, au fost scoase la concurs posturile vacante.

Angajări pentru voturi?!
Angajări la Primăria Rovinari anunțate în 17.02.2020, 26.02.2020 și în data de 06.03.2020.
Plafonul de salarii va depăși 121 miliarde lei vechi, cu 296 de angajați, față de anul 2016, când plafonul de salarii era de 36 miliarde lei vechi și doar 68 angajați, cu o cheltuială suplimentară de 85 miliarde lei vechi”, a mai semnalat fostul viceprimar.

 

După acestea, apare documentul 13846/24.04.2020 ce prezintă ultima organigramă a Primăriei orașului Rovinari. Votată, aprobată. Potrivit datelor oficiale, instituția prevede 262 de posturi, parte vacante.

În caz, Chivu spune că documentul ”nu prinde” cei 18 polițiști locali. Lipsesc și cei 54 de salariați ai societății Servicii Publice Rovinari, și cei 28 de la Apă și Canal Rovinari, ambele societăți ale autorității locale, condiție în care orașul Rovinari, urbe cu nici 12.000 de locuitori,  va trebui să țină în spate o primărie cu peste 300 de salariați.

 

Articolul precedentPrimar PSD: Călinoiu este plus valoare la ApaRegio. A condus cu brio partidul
Articolul următorA dat foc la o anvelopă și are de plătit o amendă de 10.000 de lei