Primăria Târgu Jiu, sprijin la domiciliu pentru vârstnicii cu probleme. Cine poate solicita ajutor

Primăria municipiului Târgu Jiu încearcă să ajute cât mai mulți vârstinici cu probleme mari, chiar la locuința acestora.

”Direcția Publică de Protecție Socială Târgu Jiu, prin Centrul Magnolia, oferă asistență la domiciliu pentru persoanele vârstnice singure sau cu probleme de sănătate care au nevoie de ajutor. Echipa de specialiști formată din: asistent social, psiholog, asistent medical comunitar și îngrijitor la domiciliu, oferă servicii de asistență și suport, informare și consiliere psihologică, ajutor la prepararea hranei, hrănirea beneficiarului, însoțirea acestuia pentru rezolvarea problemelor la diferite instituții, ajutor la efectuarea de cumpărături dar și însoțirea la medicul de familie în caz de nevoie.
De asemenea, vârstnicii mai pot beneficia de ședințe de recuperare pentru diferite afecțiuni, oferite de studenții Facultății de Științe Medicale și Comportamentale. Pentru a beneficia de îngrijire la domiciliu, persoanele vârstnice trebuie să îndeplinească mai multe condiții:
– Nu au familie sau nu se află în întreținerea unei sau unor persoane obligate la aceasta prin act juridic cu clauză de întreținere;
– Nu realizează venituri proprii sau nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare;
– Nu se pot gospodări singure sau au nevoie de îngrijire specializată;
– Din cauza bolii ori stării fizice sau psihice nu pot să-și asigure nevoile sociomedicale;
– Solicitantul nu trebuie să fie încadrat în gradul I de handicap, cu asistent personal;
– Familia nu poate să-i acorde îngrijirea de care are nevoie;
– Nu suferă de boli contagioase sau psihice.

Actele necesare înscrierii în Centrul Magnolia pentru asistența la domiciliu sunt:
– Copie CI/BI beneficiar;
– Cupon de pensie- copie;
– Acte medicale de la medicul de familie cu diagnosticile medicale și recomandarea îngrijiri la domiciliu, aviz de la medicul psihiatru că nu este diagnosticat cu demență, Alzheimer sau alte boli de natură psihică;
– Declarația pe proprie răspundere că nu are bunuri de valoare în casă.
Mai multe detalii, la numerele de telefon: 0253.216.494 (DPPS) sau 0253.238.054 (Centrul Magnolia)”, transmit comunicatorii Primăriei Târgu Jiu.