Renovări din vorbe. Casa Tineretului nu este în patrimoniul Consiliului Judeţean

Autorităţile judeţene din Târgu Jiu fac demersuri pentru a trece Casa Tineretului în domeniul public al judeţului. Dacă se va reuşi acest lucru, imobilul ar putea fi reabilitat cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Prioritare sunt reparaţiile la şarpantă pentru ca apa să nu se infiltreze în interiorul clădirii. Deocamdată, a fost realizată cadastrarea şi intabularea provizorie a Casei Tineretului.

“Lucrăm şi vom înainta cât de curând proiectul de hotărâre de Guvern privind trecerea în domeniul public al acestui imobil, pentru că nu poţi să faci nicio investiţie dacă nu ai hotărârea care să ateste acest lucru. Avem discuţii la Compania Naţională de Investiţii, având în vedere că se încadrează la reabilitarea unităţilor de cultură, să putem să facem proiectul tehnic şi, cât mai rapid, să începem reabilitarea. Este o mare problemă, în acest edificiu nu au mai fost făcute investiţii de ani de zile şi ne propunem ca în acest an să intervenim la şarapantă pentru a preveni degradarea accentuată a interioarelor acestui imobil”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Odată cu modernizarea obiectivului, la Casa Tineretului şi-ar putea muta sediul mai multe instituții subordonate Consiliului Judeţean Gorj.

Articolul precedentPrimăria Târgu Jiu ”aleargă” după banii necesari construcţiei unei parcări P+2 la Super 2000
Articolul următorPrăpăd pe drumurile Gorjului: Se poartă fără permis și sub influența băuturilor alcoolice la volan