Romanescu demarează investiţiile prin Ministerul Dezvoltării

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat primul set de contracte prevăzut în Planul Naţional de Dezoltare Locală. Edilul, care a fost însoţit la Bucureşti de către Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei, spune că avut discuţii “fructuoase” cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. Romanescu a pus accent pe investiţiile în şcoli, toate proiectele urmând a intra în procedura de licitaţie după ce va fi finalizat  bugetul de la nivelul municipiului Târgu Jiu, adică după 15 februarie.

“În acest moment, avem 9 proiecte deja semnate, şi mai avem 4 pe care urmează să le semnăm în perioada imediat următoare. Avem dotări cu mobilier la Spiru Haret, Tudor Vladimirescu, Henri Coandă, la liceul Bârseşti, la Gheorghe Magheru. Avem deja semnat proiectul de finanţare pentru Calea Eroilor, semnat chiar miercuri de către mine la Ministerul Dezvoltării. Avem semnat proiectul cu etajare la Şcoala Sfântul Nicolae şi amenajarea atelierelor la grupul şcolar Traian Vuia. De asemenea, şi reabilitarea corpului D de la Bârseşti”, a precizat primarul.

Alte proiecte ar putea fi demarate în funcţie de “economii”. “Din discuţiile pe care le-am avut şi cu domnul ministru, şi cu cei doi secretari de stat, în condiţiile în care vor exista economii, pentru ca la licitaţie s-ar putea ca sumele pe care noi le avem aprobate pentru proiecte să scadă, vom încerca, cu acordul dânşilor, să finanţăm şi alte proiecte pe care noi le avem deja depuse, acceptate, dar încă nefinanţate.  Ca prioritate pentru noi, dicutăm de parcarea de lângă Piaţa Mare, un proiect destul de amplu. Discutăm de amenajarea Teatrului de Vară şi realizarea unui bazin de înot în spatele Complexului Sportiv care se construieşte”, a mai spus Romanescu.

Articolul precedentSe scumpesc rovinietele pentru mașini.Unele cu peste 85%
Articolul următorCârciumaru zice că pesediștii vor funcții, dar sunt un pic cam proști