Romanescu nu vrea sa dea terenul de la Rodna afaceriştilor

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, are o altă viziune în ceea ce priveşte parcarea supraetajată care ar trebui construită în zona Pieţei Centrale. Edilul a reacţionat şi după ce în presa locală au apărut materiale care sugerează că actualul viceprimar Aurel Popescu şi directorul de la Patrimoniu, Marian Rotaru, ar fi vrut să concesioneze terenul pe care se află, în prezent, parcarea din Piața Centrală pentru 49 de ani, iar actele ar fi fost făcute în aşa fel încât doar oamenii de afaceri ce dețin firma Rodna SRL să poată finaliza investiţia, excluzând posibilitatea ca parcarea să fie construită de către municipalitate.

 “E o discuţie care trebuie purtată după o analiză făcută corect. Eu am un alt punct de vedere, nu am semnat acel proiect de hotărâre şi nici materialele care au fost pregătite pentru proiectul de hotărare. Cred că pentru acel proiect nu trebuie să scoatem la licitaţie terenul, aşa cum este el astăzi prevăzut, ci trebuie venit cu un proiect din partea Primăriei, care să se încadreze foarte bine în acea zonă, ţinând cont că este în apropierea parcului cu operele brâncuşiene. Primăria ar trebui să stabilească o comisie să aleagă unul dintre proiecte după un concurs, şi ulterior să le poţi scoate la licitaţie, la concesiune sau în condiţiile în care constatăm că ar fi foarte bine să luăm un credit, chiar şi posibilitatea de a lua un credit şi a face noi acea parcare”, a spus edilul.

Romanescu a declarat că o parte  din străzile apropiate pieţei centrale vor fi “degajate” dacă investiţia se va concretiza. Peste 200 de locuri ar putea fi create cu parcarea supraetajată.

 

Articolul precedentLipsesc uniformele pentru lucrătorii debutanți din sistemul penitenciar
Articolul următorDian Popescu, CE Oltenia și viziunea becului