Dian Popescu, CE Oltenia și viziunea becului

Dian Popescu, președinte ALDE Gorj, a dat frâu liber elogiilor la adresa noului ministru al Energiei, Anton Anton. Preventiv, încă nu știe dacă va rămâne în funcția de consilier al ministrului pe care spune că îl cunoaște, fiind colegi de partid.

”Noul ministru al Energiei este profesor universitar în hidraulică, este aproape de sistemul energetic ca și tehnician, este inițiatorul laserului de la Măgurele. Este un om cu viziune, a mai fost ministru, știe ce este acela un minister. Cred că este o alegere foarte bună, este un om cu experiență”, a spus președintele ALDE Gorj, la Radio Infinit.

Deși i-a umplut căruța cu vorbe frumoase lui Anton Anton, Dian Popescu evită să spună că își dorește în continuare funcția de consilier.

”Nu ține cont de ce îmi doresc eu, ține de ce își dorește domnul ministru și ca atare nu mă pot pronunța eu. A fi consilier personal înseamnă a lucra personal cu un ministru, să îi furnizezi informațiile pe care le ai din sistem, pentru a merge direct la țintă. Și cu Toma Petcu am mers drept la țintă și sistemul energetic a funcționat foarte bine”, a precizat Dian Popescu.

Anton Anton, imediat după avizul favorabil primit de la comisii, a vorbit despre o altă strategie națională în domeniu, filme apocalptice și becul care nu se aprinde dacă nu este energie.

”Cred că energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Și nu am inventat-o eu, o știți cu toții. Nu avem energie, nu se aprinde becul ăla cu care filmăm. Nu avem energie, nu funcționează telefoanele, nu avem energie, nu funcționează nimic. Existe filme suficiente, apocaliptice, pe care le-ați văzut și în care lipsa energiei ne duce într-o altă societate. De aia cred că Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie națională, cu o viziune clară și limpede”, a declarat Anton Anton, ministrul Energiei.

Articolul precedentRomanescu nu vrea sa dea terenul de la Rodna afaceriştilor
Articolul următorCât ne-ar putea costa eradicarea maidanezilor de pe străzi