România, locul 2 în lume la decese asociate cu COVID 19

Premieră negativă înregistrată de ţara noastră în ceea ce priveşte numărul de decese din cauza noului coronavirus. România a ajuns pe locul 2 în lume la numărul de decese Covid-19 raportat la milionul de locuitori, fiind depășită doar de națiunea insulară Santa Lucia din Caraibe (184.000 de locuitori), potrivit site-ului Our World In Data. Mai mult, în zilele anterioare, România a fost pe primul loc în lume din punct de vedere al mediei pe șapte zile a bilanțului deceselor asociate cu coronavirusul.

Marți, indicatorul menționat mai sus era de 16 în cazul României, de aproape 10 ori mai mare decât media UE, de 1,67 decese la milionul de locuitori.

Rata de vaccinare anti-COVID în România este de aproximativ 30%, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiţă.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto. În prezent, nu mai este niciun pat liber pentru pacienții în stare gravă cu COVID-19 în România.

152.122 de doze de vaccin anti-COVID – 137.352 de la compania Pfizer și 14.770 de la Moderna – sunt expirate și eliminate din circuitul de administrare, au precizat, miercuri, reprezentanții Comitetului național pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV).