Simion: Susținem debarcarea guvernului. Ne punem problema că moțiunea este doar un artificiu de imagine

George Simion, copreședinte AUR, a anunțat, la o televiziune centrală, că formațiunea politică din care face parte susține debarcarea actualului guvern, însă pentru realizarea acestui obiectiv trebuie ca să existe o mobilizarea parlamentară, în condițiile în care voturile AUR și PSD nu sunt de ajuns. În context, deputatul atrage atenția că moțiunea de cenzură anunțată de social-democrați ar putea fi doar un simplu artificiu de imagine.

Noi susținem debarcarea guvernului Cîțu. Noi susținem o opoziție totală la acest guvern. Miercuri am avut spre dezbatere dar, de fapt, spre circ în Parlament PNRR-ul, pentru că nici măcar nu ni s-a prezentat. Puteam bloca acel PNRR, ne trebuia o treime din parlamentari ca să nu voteze. Din păcate, PSD a votat mărirea alocării bugetare pentru PNRR la bugetul Uniunii Europene.

În momentul ăsta ne punem problema că moțiunea de cenzură este un artificiu de imagine în forma în care e prezentată ea pentru că vom vota noi, votează și PSD și nu avem voturile necesare pentru a trece.

Vom avea numai un artificiu de imagine care nu cred că le trebuie românilor. Ce e nevoie în momentul ăsta pentru România, este ca guvernul Cîțu să plece și de aceea trebuie să convingem și alți parlamentari să voteze o moțiune de cenzură”, a spus, la Antena 3, Simion.