Squash: Gorjeanca Andreea Maioreanu revine în competiții

Gorjeanca Andreea Maioreanu, fostă campioană la squash, și-a anunțat revenirea în competiții. Tânăra este fiica lui Andrei Maioreanu fost secretar de stat și omul care a condus, din postura de președinte, secția de handbal a Energiei.

Fosta componentă a lotului național de squash a oferit recent un interviu pentru Aerosquash Băneasa în care a vorbit despre firea sa competitivă, dar și despre primii pași pe care i-a făcut în rapidul sport cu rachetă.

Am cochetat cu diverse sporturi, îndeosebi cu cele de echipă. Am practicat puțin handbal, sport care mi-a fost insuflat de către tatăl meu, pe care eu îl consider un model în acest domeniu și nu numai. Mi-a plăcut foarte mult voleiul, puțin tenis de picior, am incercat și karate , prăsarat cu o tentativă de tenis de câmp. Cam câte puțin din fiecare, dar suficient încât să mă țină activă și sănătoasă”, a spus gorjeanca.

Andreea a povestit apoi cum au decurs primele antrenamente la squash și ce a îndemnat-o să se mențină în top în acest sport.

La început m-am antrenat după ureche/ochi, apoi cu antrenori buni ca Ștefan Burlan, care țipa la mine și râdea de tatuajele mele, dar el a pus baza unei lovituri cât de cât corect executate și a noțiunilor importante privind tehnica. De-a lungul anilor, m-am antrenat/jucat cam cu orice jucător/jucătoare, în limita timpului și a resurselor. Am fost câțiva ani în top în clasament, la Balcaniada din Serbia în lotul național și la zeci de turnee. Experiență peste experiență, am strâns acolo în desagă și încă mă mai bucur de participări la diverse evenimente de acest gen”, a declarat sportiva.

Andreea Maioreanu are 31 de ani și va participa la Cupa Aerosquash 2021 (25-27 iunie). Lucrează în domeniul fondurilor europene.