Statul, dator cu peste o jumătate de miliard unei gorjence de 21 de ani

Ministerul Tineretului și Sportului nu a găsit bani să premieze canotoarele care au obținut aurul la campionatele mondiale de anul trecut desfășurate la Sarasota, în Statele Unite ale Amercii. Deși România nu a obținut titlul mondial decât la canotaj și haltere, ministrul de resort, Marius Dunca, spune că din octombrie până în prezent nu au fost bani, dar problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

”Am fost la ministrul Dunca înainte de Crăciun, că am crezut că putem face ceva pentru sportivi, și mi-a spus că nu sunt bani”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, pentru Tolo.ro.

Canotoarele campioane mondiale trebuie să primească pentru performanța obținută 56. 000 de lei de la minister, iar printre ele se află și Denisa Tîlvescu, din Târgu Jiu.

”Când ne-am întors de la mondiale, ni s-a spus că o să ne intre banii. Nu s-a precizat ceva concret, nu cunosc prea multe detalii”, ne-a spus tânăra gorjeancă.

Pentru aurul obținut, cuantumul total al premierii pentru fiecare sportiv este de 84.ooo lei.

În cazul banilor de la MTS, sumele pentru premieri sunt identificate din accize, Loteria Națională și alte surse legale din care se asigură autofinanțarea sportului. Ministrul Dunca părea convins că problema va fi rezolvată odată cu repartizarea banilor din bugetul pe 2018, dar după ce a tot dat asigurări că situația o să se așeze s-a dezlănțuit la adresa Federației Române de Canotaj. Șeful MTS le-a reproșat canotorilor că se antrenează tot anul, că se consumă resurse pentru cantonamente, bugetul e mare. Cei de la ”canotaj” au răspuns printr-o scrisoare publică.

”Ne reproșați că avem cel mai mare buget, da, așa este, ne reproșați că ne pregătim tot anul, da, este adevărat, ne reproșați că stăm în bazele MTS, corect! Da, toate astea se fac în numele performanței sportive. Dumneavoastră, ministrul Sportului, considerați că se poate altfel?”, scriu, printre  altele, reprezentanții Federației Române de Canotaj.

Articolul precedentCum Romanescu nu mai dă, Pavel a mers la prefect să rezolve cu chiria pentru Coleus
Articolul următorSalariaţii Primăriei Băleşti riscă diminuări de salarii

1 COMENTARIU