Târgu Jiu: A început verificarea copacilor din Parcul Central. Proiect depus pentru reabilitarea grădinii publice

Primăria Târgu Jiu a achiziționat aparatura necesară și deja a început verificarea arborilor din Parcul Central. Primarul Romanescu a precizat că vor fi monitorizați toți copacii de pe domeniul public, demers care, în viitor, după ce se vor efectua măsurătorilor, trebuie să înlăture pericolul unor accidente.

Totodată, edilul a anunțat că a fost deja depus, pentru finanțare, un proiect ce vizează reabilitarea totală a Parcului Central.

Toți copacii din municipiul Târgu Jiu vor fi atent monitorizați de acum înainte. Am achiziționat aparatura specială care ne va permite acest lucru și pregătim personalul care se va ocupa de monitorizare.
Deja operatorii au început pregătirea și cu aceasta ocazie obținem date importante și despre copacii din Parcul Municipal.
Începem cu această zonă pentru că avem depus un proiect în vederea obținerii finanțării pentru reabilitarea Grădinii Publice, care prevede, printre altele, amenajarea aleilor, refacerea pavimentului aleii principale, iluminat arhitectural care va pune în valoare operele lui Constantin Brâncuși, amenajarea iluminatului ambiental în tot parcul și reamenajarea peisagistică, incluzând și aliniamentul arborilor”, a transmis primarul. 

Un real pericol

Reamintim, în trecut mai mulți arbori din Grădina Publică s-au prăbușit, starea de sănătate a acestora nefiind verificată în mod profesionist.