Târgu Jiu: Când începe activitatea în cele două noi fabrici de la Bârsești. Sute de noi locuri de muncă

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunță, în urma discuțiilor cu reprezentanții companiilor din Ucraina care au investit la Bârsești, că, foarte probabil, cele două societăți își vor începe activitatea în aproximativ o lună de zile.

În noile fabrici se vor produce, printre altele, echipamente pentru irigații și parapeți pentru autostrăzi.

Pentru început, vor fi create 800 de noi locuri de muncă.

 

Împreună cu reprezentanții Consiliul Județean și cu mediul de afaceri din județul Gorj încercăm să le oferim oportunități, în primul rând, celor care au investit și investesc în județul nostru și, pe cealaltă parte, celor care ar putea veni spre Gorj. Am fost la o întâlnire cu cei doi reprezentanți ai societăților din Ucraina care au hotărât să investească la Târgu Jiu, la Bârsești. Pot să vin, după discuțiile de câteva ore pe care le-am avut acolo, să vă dau și vești bune. Au spus că și-au realocat activitățile din Harkov definitiv spre România și rămân aici și intenționează să-și dezvolte afacerea, și nu sunt singuri. Oamenii sunt interesați, și cel mai mare interes al lor după ce au venit în Gorj a fost determinat de faptul că încă avem în județul Gorj forță de muncă calificată. S-au depus CV-uri, au început să trieze dintre ele. În primă fază, vor angaja 800 de persoane, dar sunt dispuși să-și mărească producția. La momentul ăsta, cel mai important e să ai comenzi, iar cele două societăți au comenzi, au contracte ferme. Ei speră ca, într-o lună de zile, să înceapă activitatea și investițiile sunt cu utilaje noi. M-aș bucura la inaugurare să vină toată lumea să vadă ce înseamnă exact cu adevărat o investiție pe producție. Este cel mai mare investitor și va fi. Omul de afaceri care le-a pus la dispoziție acele hale, contra cost, normal, este și dumnealui dispus să dezvolte halele din zona respectivă pe baza discuțiilor pe care le-a avut cu investitorii ucraineni”, a precizat, la Radio Infinit, Romanescu.

Articolul precedentTârgu Jiu: Patru indivizi încătușați! Au atacat doi tineri care stăteau pe o bancă. Un agresor a lovit și cu cuțitul
Articolul următorHandbal: CSM Târgu Jiu, meci egal cu HC Zalău. Punct important în economia clasamentului