Târgu Jiu: Există finanțare! CNI reia licitația pentru reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură

Cu imobilul predat la Compania Națională de Investiții și constructor stabilit în urma unei licitații, procesul de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură din Târgu Jiu a fost întârziat după ce prețurile la materialele de construcții au sărit în aer și s-a stabilit că mai este nevoie de câteva lucrări suplimentar celor prinse în proiectul inițial.

Potrivit normelor legale, odată ce bugetul aprobat se depășește cu o sumă consistentă, se impune alocarea unei alte finanțări și o nouă licitație pentru desemnarea constructorului.

După luni întregi de tergiversare la nivel central, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunță că există finanțare și se așteaptă licitația, care, foarte important, este organizată de CNI, la București.

Casa de Cultură a sindicatelor a fost vaca de muls a unora timp de 27 de ani. Până în momentul în care am ajuns primar și am preluat Casa de Cultură. În momentul de față a fost reluată procedura de licitație pentru că s-a constatat, în urma proiectării, că valoarea lucrărilor este mult mai mare, iar actul normativ emis era pe o valoare mult mai mică. Trebuie refăcută licitația pentru a se putea executa lucrările. Dar, finanțare există pentru Casa de Cultură a sindicatelor”, a precizat edilul. 

Articolul precedentÎnălțarea Domnului: Tradiții și obiceiuri
Articolul următorCu profesorii în grevă și țara în fierbere, Iordache și prefectul Popescu au dat în șampanii. Pliante electorale pentru seniori