”Taxă de solidaritate” pentru companiile care înregistrează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an

UDMR pare să se fi înțeles cu PNL și PSD în privința ministerelor ce o să îi revină în viitorul guvern, iar președintele Kelemen Hunor a readus în discuției aplicarea unei taxe de solidaritate la nivel național.

Potrivit liderului minorității maghiare, aceasta ar urma să fie aplicată companiilor care înregistrează o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de euro pe an, cu precizarea că subiectul nu se regăsește în programul de guvernare, dar va fi luat în discuție după instalarea cabinetului.

La un moment dat s-a vorbit de o taxă de solidaritate. Noi am spus că taxă de solidaritate e ok, dar trebuie să vedem ce fel de solidaritate şi cine e solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare, când companiile mari nu sunt solidare şi am spus că, din punctul meu de vedere, ar însemna o taxă de solidaritate la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an, ceea ce ar fi corect, pentru o perioadă scurtă sau mai lungă de timp. Este o posibilitate de a aduna nişte bani la bugetul de stat. După calculele noastre, undeva între 1,4-1,6 miliarde de euro pe an, şi de acolo se pot finanţa multe lucruri. Dar eu nu pot să fiu de acord că oamenii care au un venit de 2500, de 3000 de lei să fie solidari când există posibilitatea de a găsi alte surse. Asta a fost discuţia”, a spus, sâmbătă seara, Kelemen Hunor. 

Articolul precedentGorj: Accident rutier cu un rănit
Articolul următorIntrarea Maicii Domnului în Biserică. Rugăciune. Tradiții și obiceiuri