Weber: Ion Iordache și Virgil Popescu sunt lipiți ca marca de scrisoare. Nu înțeleg de ce nu se discută restructurarea din CE Oltenia

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, transmite că senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, privește cu pasivitate cum CE Oltenia se închide, deși Ministerul Energiei este condus de un liberal.

Social-democratul arată că omologul său de la PNL Gorj nu are nicio reacție după declarațiile noului manager al colosului energetic, Dan Plaveți, cel care a afirmat că va pune în aplicare planul de restructurare.

Dacă pașii vor fi urmați, 80% din capacitățile pe cărbune vor fi închise până în 2026.

Weber vrea să facă parte dintr-o comisie, care să meargă la Bruxelles și să renegocieze termenele, și nu înțelege de ce relația bună pe care Iordache o are cu ministrul Energiei nu îl determină pe primul să intervină.

Guvernul României trebuie să demareze, la inițiativa Ministerului Energiei, cel care face politica energetică a țării, această întâlnire. Lucrurile stagnează și nu înțeleg de ce. Avem, în momentul de față, un președinte al directoratului numit de domnul Virgil Popescu. Domnul Popescu este într-o relație foarte apropiată cu președintele PNL Gorj, Ion Iordache. Sunt practic lipiți ca marca de scrisoare. Nu înțeleg de ce nu se discută acest subiect. Eu sunt disponibil, împreună cu anumiți miniștri de la PSD, împreună cu președintele partidului, de a merge și a discuta la Comisia Europeană, existând toate argumentele necesare pentru a rediscuta toate acele termene, care în momentul de fața sunt nerealiste. Dacă președintele directoratului spune că respectă planul de restructurare, asta înseamnă că unitățile de producție se vor închide! Parlamentul European a votat un mecanism prin care se poate discuta orice angajament luat prin PNRR”, a spus Weber la Radio Infinit.

Articolul precedentPensionarii din minerit și energie, scrisoare deschisă adresată tuturor parlamentarilor din Oltenia
Articolul următorGrindeanu: Candidatul PSD la președinție trebuie să fie cu viziuni europene, dar să nu uite că este român