Kaldovo, micuțul oraș situat peste Dunăre de Drobeta Turnu Severin, a devenit o atracție și pentru gorjeneni. Primii care au descoperit oportunitățile localității sârbești din Districtul Bor au fost eternii descurcăreți, persoane care de ani de zile se spetesc cu transporul detergentului sau al alcolului rafinat spre Gorj. Prețurile nu au stat însă pe loc și micile afaceri nu mai sunt atât de profitabile, dar Kladovo ispitește tot mai mulți gorjeni prin bucătăria sa. Drumeții care ajung la Severin sunt atrași ca un magnet de bunătățile ce sfârâie pe grătare, rachiurile specifice zonei, plăcintele tradiționale și de vestitele preparate din pește, care au devenit o raritate peste Dunăre, în orașul reședință al județului Mehedinți.
Sârbii au simțit slăbiciunea vizitatorilor pentru toate astea și, după meniurile tipărite în limba română, a urmat promovarea din mediul virtual. Prețurile atrag, preparatele îmbie, iar urmașii lui Tito dovedesc că se pricep de minune să golească punga oltenilor. Tentația e mare și multe excursii de weekend au în program și o oprire în Cladova. După cumpărăturile de rigoare, Strada Veche așteaptă pofticioșii în localurile sale. Un kilogram de păstrav la grătar costă 825 de dinari, ceafa de porc (400 de grame), 310 dinari, iar mai pretențioasele rulouri de pui cu sos de ciuperci pot fi savurate conta 375 de dinari. Cum un leu este echivalentul a aproximativ 25 de dinari, prețurile pot fi ușor comparate cu ceea ce gorjeanul are în locul de baștină. Atenție la comenzi, preparatele comandate pentru acasă, la pachet, costă mai mult decât cele consumate în restaurant.