Cât ne-ar putea costa eradicarea maidanezilor de pe străzi

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, propune o posibilă soluție județeană pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari. Acesta, în urma unei vizite în județul vecin, Hunedoara, a aflat că ardelenii au pus bazele uni unui centru județean de ecarisaj ( Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân), entitate al cărei randament este foarte bun. Conștient că nici măcar noul padoc și toate eforturile celor de la ecarisaj nu pot rezolva problema maidanezilor din Târgu Jiu, Romanescu intenționează să-i propună președintelui Consiliului Județean, Cosmin Popescu, înființarea unei astfel de asociații la nivel de Gorj.

”Două zile, minut după minut, putem aduna câini de pe străzi, a patra sau a cincea zi o să apară din nou. În Gorj se face turism cu câinii comunitari. Un centru județean de ecarisaj ar putea fi rezolvarea problemei. Nimeni nu și-ar mai duce câinii în altă parte, ar fi padocuri zonale”, spunea edilul.

În Hunedoara, administrațiile locale contribuie cu 2,5 lei/locuitor/anual pentru câinii maidanezi. La această sumă mai contribuie și Consiliul Județean, care anul trecut a alocat 2.000.000 de lei.

Articolul precedentDian Popescu, CE Oltenia și viziunea becului
Articolul următorEdi Gălăgie s-a împiedicat de minte și și-a fracturat mandatul de consilier