Frisoane în plină vară! S-a anunțat creșterea prețului la gaze

Veşti rele pentru români. Sezonul rece va veni cu noi scumpiri care vor atenta serios la costurile vieţii. Vasile Ciolpan, directorul departamentului de comercializare energie din cadrul Romgaz, a anunţat că preţul gazelor naturale va creşte iarna viitoare. Potrivit lui Cioplan, scumpirea este cauzată de majorarea cotaţiilor petroliere.

„Aşa cum se văd cotaţiile petroliere astăzi, şi gazul va fi mai scump la iarnă. Structura gazelor pe care le vom utiliza la iarnă este formată din gazele din producţia curentă, plus gazele din depozite, plus importuri pentru vârfurile de consum, import care a existat în fiecare iarnă în funcţie de temperaturi şi de cerere”, a spus reprezentantul Romgaz

Declaraţia vine în completarea spuselor lui Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, care avertiza, la finalul lunii mai, că preţurile vor suferi majorări semnificative “În România, preţul gazelor de import este legat de cotaţiile ţiţeiului, care au crescut foarte mult în ultima perioadă, astfel că ne aşteptăm ca preţul pentru iarnă să crească semnificativ, asta este clar. Importul de gaze va avea un impact şi în preţul final”, a declarat oficialul companiei de gaze.

Singurul care a susţinut că preţul gazelor nu va creşte la iarnă este chiar ministrul Energiei, Anton Anton, dar acesta nu şi-a argumentat răspunsul.

 

 

Articolul precedentDouă gorjence trag pentru aur, la Cupa Mondială din Austria
Articolul următorSe caută șef! IPJ Gorj caută înlocuitor pentru interimarul de la ”Ordine Publică”