În PSD se stă cu arma la picior: Adrian Tudor se gândește la un alt sondaj, pomenind de bombe cu ceas în partid

Modalitatea prin care s-a căutat încetarea atacurilor din PSD Gorj a dat chix. Chiar pe mâna lui Florin Cîrciumaru, cel ce a încercat să obțină un armistițiu între facțiunile din organizația județeană. Alegerea UCB pentru efectuarea studiului sociologic și informațiile apărute pe surse sau chiar din gura deputatului Weber au agitat rău apele. Este clar, în PSD Gorj se stă cu arma la picior. Candidatul pentru Târgu Jiu și alte funcții din partid sunt mize prea mari, cu greutate, la care nu se renunță ușor. Și mai clar, totul se va stabili în urma unor negocieri. Evident, toată lumea vrea să prindă un loc cât mai în față la masa împărțelilor. Dar, oricât s-ar cântări, analiza, evalua, cei mai mulți dintre cei ajunși în acest stadiu vor trăi dezamăgiri. Iar asta se traduce prin soldați ce nu vor fi dispuși să muște țărâna în viitoarele campanii electorale.

Adrian Tudor, unul din liderii PSD Târgu Jiu, nu pare să aibă încredere în sondajul partidului comandat pentru desemnarea candidatului la Primăria municipiului. Tudor nu este convins că Universitatea “Constantin Brâncuşi” are oameni capabili să realizeze un studiu atât de amplu, şi spune că măsurătorile politice pe care le-au făcut reprezentanţii instituţiei de învăţământ nu-i recomandă pe aceştia.

Cei care şi-au asumat realizarea unui sondaj de opinie, vor trebui să arate că sunt suficienţi de înţelepţi să gestioneze şi rezultatele acestui sondaj. Poate fi o bombă cu ceas! Un profil al candidatului se face din multe întrebări. Au fost măsurători pe care le-a făcut UCB-ul, şi care au dat chix, au fost şi care au reflectat realitatea. Dar, în general, măsurătorile pe care le-au făcut politic nu pot fi luate în calcul. Trebuie să ai nişte eşantioane pe care trebuie să le respecţi foarte clar, dacă vrem să ţinem cont de el şi să ne folosim de rezultatul acestui sondaj de opinie”, a declarat Tudor.

Prim-vicepreședintele PSD Târgu Jiu a mai spus că organizaţia din care face parte va rezolva problema dacă sondajul UCB nu este edificator.

“Eu unul sunt foarte interesat să văd pe ce eşantion a fost realizat, cum au fost făcute întrebările, dacă s-a gândit cineva să-i întrebe pe cetăţeni şi ce-şi doresc pentru Târgu Jiu, pentru că, dacă nu, atunci trebuie să gândim un alt sondaj de opinie, noi, organizaţia municipală. Statutul obligă orice candidatură să treacă prin filtrul şi votul organizaţiei de bază, în primul rând, şi ulterior a organizaţiei judeţene”, a continuat Tudor.

Actualul viceprimar s-a arătat deranjat de informaţiile potrivit cărora se cunosc deja procentele candidaţilor sondaţi de PSD. Zvonurile îl dau câştigător pe celălalt viceprimar Aurel Popescu, iar Adi Câmpeanu, primarul din Runcu, ar fi al doilea în top.

“Unii cred că şi Moş Crăciun există cu adevărat. Nu poţi să te uiţi în gura unor persoane care vin şi aruncă petarde din acestea pe piaţă. A văzut cineva un rezultat, ştie cineva că a fost încheiat sondajul acesta de opinie? Funcţia şi poziţia mă obligă să ţin cont de ceea ce văd negru pe alb şi de informaţii care se confirmă”, a avertizat  posibilul candidat pentru Primăria Târgu Jiu.

Pe de altă parte, posibilul câştigător al sondajului, preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, a negat că “măsurătorile” ar fi fost finalizate.

“Nu s-a discutat acest lucru pentru că sondajul nu este finalizat şi acest lucru nu a fost pe ordinea de zi a Biroului Permanent Judeţean”, a precizat Popescu.