La CEO curg situațiile limită, parlamentarii de Gorj nu prea apar în peisaj

Problemă după problemă la Complexul Energetic Oltenia, entitate care ține în spate Sistemul Național, dar la schimb nu prea primește nimic din partea guvernanților. Printre multele necazuri, CE Oltenia se confruntă cu perspectiva rămânerii fără front de lucru. După demisia ministrului Mediului, Doina Pană, CEO este obligat să reia demersurile pentru obținerea aprobărilor care să permită extinderea carierelor Jilț și Roșia.Fiind vorba despre defrișări, procedurile sunt mai complicate și de durată, dar fără cele două noi fronturi de lucru complexul va putea realiza cu greu producția propusă pentr 2018.

”Am discutat cu parlamentarii să facă demersuri pentru modificarea legislației. Pe terenurile unde vrem să ne dezvoltăm se află păduri. E nevoie de o modificare de legislație pentru a putea să extindem fronturile de lucru. Dacă nu vom reuși, va fi foarte grav pentru carierele din zonă, care asigură o mare parte a cărbunelui necesar termocentralelor din Gorj și din Dolj. Ne-am propus să rezolvăm această problemă până cel târziu 1 aprilie, la începutul primăverii. Avem la ora actuală opt excavatoare blocate din cauza acestei situații”, a spus Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Voci autorizate susțin că 90% din carierele aflate în exploatare sunt în situații limită din cauza frontului de lucru. Parlamentarii de Gorj nu au rupt gura târgului cu semnale care să arate o implicare de forță în rezolvarea problemei și, oricum, incertitudinile privind noua echipă guvernamentală îi va ține prinși o vreme cu alte priorități.

Articolul precedentPrimarul Romanescu vrea ”să spargă” bâlciurile de la ”Zilele Orașului” și ”Festivalul Berii”
Articolul următorGorjul, primul loc pe țară la raportările unor posibile infracțiuni forestiere