Ministrul Apărării: România nu va intra într-un război. Suntem pregătiți pentru o posibilă asistență acordată migranților

 

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a transmis că România „nu va intra într-un război”, dar trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea unui conflict armat în Ucraina.

România nu va intra într-un război în acest moment. România trebuie să fie pregătită pentru consecințele unui posibil conflict la granița Ucrainei. Nu putem să spunem cu siguranță dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru. NATO a anunțat prin vocea lui Stoltenberg, ieri, că nu poate fi vorba de o intervenție militară, pentru că Ucraina nu este membru al Alianței, deci nu poate fi vorba de un răspuns militar din partea asta. Deci din perspectiva asta, noi, România și NATO nu vom intra în război militar.  Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic, un blocking total poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem așa, nu ne așteptăm. (…) Dacă ne uităm la toate tipurile de conflict de tip militar, migrații masive din calea războiului se pot produce și ne așteptăm și noi la acest lucru, evident. Chiar dacă la prima vedere unii au senzația că noi nu ne pregătim pentru posibile efecte secundare ale unui război, noi ne pregătim pentru asta, ne pregătim la nivelul NATO; toate țările din Europa și din flancul estic luăm în calcul acest lucru și ne pregătim serios pentru toate consecințele unei asemenea migrații, suntem pregătiți în acest moment pentru o posibilă asistență pentru migranți din această, perioadă”, a spus, la Digi 24, sâmbătă, ministrul.