Romanescu nu abandonează Casa de Cultură

Primăria municipiului Târgu Jiu va depune o ofertă pentru a achiziţiona Casa de Cultură a Sindicatelor. Imobilul din centrul oraşului a fost scos la vânzare de către lichidator, dar suma iniţială este una destul de piperată: 8,7 milioane de lei. În schimb, autorităţile locale au pregătit 2,1 milioane de lei pentru achiziţia clădirii, sumă la care se adaugă alte 2 milioane de lei, impozite datorate de Fundaţia Casei de Cultură către bugetul local. De menţionat este faptul că Primăria deţine terenul de sub clădire, ceea ce ar putea constitui un avantaj.

“Am considerat că suma iniţială, suma de evaluare, este foarte mare, ţinând cont de faptul că nu este vorba doar de achziţia casei de cultură, este vorba de investiţia ulterioară care ar presupune, după părerea mea, câteva milioane de euro pentru reabilitare. Aşa cum este prevăzut în proiectul de buget, în momentul acesta, per total, avem o sumă de 40 de miliarde, cu care vom merge în momentul în care va trece această primă etapă. Terenul de sub aparţine Primăriei municipiului Târgu Jiu. Cine va lua în calcul Casa de Cultură, trebuie să ţină cont şi de acest fapt”, a declarat edilul Marcel Romanescu.

Prima licitaţie va avea loc pe 5 martie. Dacă  imobillul nu va fi cumpărat, peste o săptămână reprezentanţii municipalităţii vor depune oferta de 4,1 milioane de lei.

Articolul precedentDoi octogenari tâlhăriți în propria locuință
Articolul următorObiectivul handbaliştilor, în pericol