Târgu Jiu: Au mâncat și au băut până au ajuns la ”urgențe”. Zeci de gorjeni au uitat de tratament și de sfatul medicului

Consumul exagerat de alimente și nerespectarea regimului dietetic și tratamentului prescris de medic au fost principalele cauze care ”au trimis” zeci de gorjeni la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu în zilele Crăciunului.

 

,,În ajunul Crăciunului, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat 127 de pacienți. În data de 25.12.2023 au avut nevoie de îngrijiri medicale 107 pacienți, iar pe 26 decembrie la UPU s-au prezentat 156 pacienți (un total de 390 pacienți în perioada 24-26 decembrie 2023).

Parte dintre aceștia au avut nevoie și de internare.

Vorbim aici despre multi pacienti cu boli cronice asociate, care au ajuns in urgență cu decompensari ale acestor boli, cauzate de excesul de alimente consumate, nerespectarea regimului dietetic si tratamentului recomandat de medic.

La UPU Târgu Jiu au ajuns si victime ale agresiunilor fizice, ale accidentelor rutiere sau ale accidentelor casnice, dar și pacienți cu afectiuni respiratorii, colici abdominale, colici renale, probleme neurologice, cardiace, etilism cronic etc”, au transmis reprezentantii unității medicale. 

Articolul precedentRomanescu: Edilitara va rămâne în picioare în pofida intereselor unor oameni de afaceri
Articolul următorUltima oră: Tarifele RCA vor fi ușor ajustate