Vor vechea nocturnă gratuit. Romanescu exclude o astfel de ”afacere”

Nocturna demontată de pe vechiul stadion din Târgu Jiu este dorită de mai multe Unități Administrativ Teritoriale din România. Din păcate, până la acest moment, mai toți vor să intre în posesia instalației fără să plătească. Ultima solicitare a venit de la Călărași, însă se așteaptă și bani. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, exlude ca nocturna să fie cedată gratuit sau să ajungă la fier vechi:

”Au venit mai multe solicitări de la anumite localități, primări și președinți de consiliu județean, însă nu o vom da cu titlul gratuit. Vom face în așa fel încât, dacă cineva dorește să achiziționeze această nocturnă, trebuie să plătească. Și Primăria municipiului Târgu Jiu a achitat o anumită sumă pentru nocturnă și trebuie să primească nu neapărat suma achitată la acel moment dar măcar o parte din creditul pe care noi l-am angajat. Astfel am putea să realizăm anumite investiții pe raza municipiului Târgu Jiu (…) La modul în care arată și în situația în care este, nu, nu putem discuta de valorificarea ei la fier vechi”, a transmis Romanescu.

Instalația de nocturnă care a iluminat vechea arenă sportivă din Târgu Jiu a fost cumpărată în anul 2007 cu un credit de împrumut cu o perioadă de rambursare pe  de zece ani și a costat 4,7 milioane de lei.