Amenzi de peste un miliard! Patru cluburi din Târgu Jiu, sancționate aspru pentru zgomot

Scandal monstru în spațiul public după o acțiune de control care s-a lăsat cu sancțiuni record aplicate de Poliția Locală Târgu Jiu. Deținătorii unui club din municipiu contestă o amendă de 300 de milioane de lei vechi primită pentru depășirea prin volumul muzicii a nivelului de decibeli admiși. Administratorul Clubului Mozart, Iordănescu Elena-Nicoleta , a dat declarații jurnalștilor și se plânge, printre altele, că este victima unor sesizări făcute de patronii altor cluburi din municipiu, cu scopul de a-i închide localul.

”Oricum o să îi dăm în judecată pentru asta. Nu o să plătim amenda asta, pentru că nu ai cum să măsori muzica fără să ai un martor, să poți dovedi. Trebuiau să mă cheme să discutăm. M-au anunțat că o să vină, dar nu mi-au zis când. Au venit și au început să-mi rupă autorizațiile după pereți, că le-au zis oamenii din spate că am luat autorizații pe pile. Nu mi se pare corect să îți dea niște amenzi, așa, după vorbe”, a susținut Iordănescu Elena-Nicoleta.

Femeia de afaceri a continuat acuzațiile și pe facebook. ”Nu consider că este certificat din punct de vedere metrologic aparatul cu care s-au făcut măsurătorile. Dacă eu primesc o asemenea amendă vădit ilegal, chiar nu înțeleg de ce cu restul administratorilor unde au loc scandaluri în fiecare weekend nu se ia nicio măsură ”, a mai punctat administratorul clubului Mozart din Târgu Jiu.

Din informațiile pe care le-am obținut, acțiunea de control s-a desfășurat în noaptea de 12/13 ianuarie. Există sesizări ale vecinilor, iar la fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, jandarmi, specialiști de la Protecția Mediului, polițiștii locali și lucrători ai municipalității de la compartimentul Avize-Autorizări. Cei de la Protecția Mediului au efectuat măsurătorile, iar polițiștii locali au aplicat sancțiunile conform măsurătorilor sonometrice și cadrului legislativ.

Sursele noastre vorbesc despre aplicarea OUG 195/2005, art. 96, alin.2, pct. 14, încadrare unde amenzile sunt cuprinse între 300-600 de milioane de lei vechi. Foarte important, în aceeași noapte au mai fost verificate și cluburile CARACTERE, TOWERS, GLOBSTAR, toate din Târgu Jiu. Aceleași nereguli constatate, aceeași sumă ca și amendă. Total, 1, 2 miliarde lei vechi  valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate într-o singură noapte cluburilor din Târgu Jiu.

Galerie foto:

 

 

Articolul precedentBelgher îl acuză de complot pe directorul de la Aparegio!
Articolul următorPosibile reduceri de personal la Primăria Motru