Medicii vor trebui să muncească mai mult pentru aceiași bani

Guvernul Tudose intenționează să emită, miercuri, o ordonanță de urgență care vizează programul medicilor, proiectul acesteia reușind să producă nemulțumiri în sistemul sanitar.Odată cu intrarea în vigoare a ordonanței, medicii vor fi trebui să efectueze 48 de ore de muncă săptămânal, dintre care 35 dimineața și restul, până la 48, gardă.În prezent, norma prevede 35 de ore săptămânal.
 Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, a făcut câteva precizări:”Sanitas a cerut public scoaterea acestei obligații din ordonanța de urgență.Dar, și Ministerul Sănătății are argumente, în sensul că sunt medici care nu vor să facă gărzi și atunci nu poți asigura continuitatea serviciului.Situația nu e deloc simplă.Pe vechea normă, medicii, oricum, făceau mai mai multe ore decât timpul normal de lucru, dar I.T.M. – ul e foarte activ și dacă muncești mai mult primești amendă.O nebunie”.
Medicii, pe contractul de gărzi de la 1.01.2018, vor câștiga aproximativ aceiași bani, iar acesta poate fi unul din motivele nemulțumirilor, pe lângă cele ale unor specialiști unde, pe specializări gen dermatologie, nu se execută gărzi.
Valentin Popa spune că de la 1 martie 2018 salariile salariile medicilor vor crește cu 300%, iar ministerul vrea să calculeze ora de gardă la salariul de la 1.01.2018, majorat cu 25%, iar aici e o problemă.
Reamintim, conform ultimelor date survenite de la guvern, salariile brute vor crește cu 25%, netul fiind preconizat a fi majorat cu aproximativ 4%.
Articolul precedentIncendiu de la ”Confecția”, provocat de țiganii care tăiau fier
Articolul următorNu se egalizează salariile la CEO! Importanța muncii și condițiile de muncă vor da valoarea lefurilor