Pemise de conducere false, din Africa, pentru gorjeni

O amplă anchetă efectuată de DIICOT Ploieşti a dus, miercuri, la mai multe percheziţii domiciliare. Verificările au vizat destructurarea unei rețele de falsificatori de permise de conducere şi au avut loc inclusiv în judeţul Gorj. Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și municipiul București au fost celelalte ”ținte”’ vizate de mascaţi. Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, în județele Dâmbovița, Ilfov și în municipiul București, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, compus inițial din 9 membri (cetățeni români și străini), la care ulterior au aderat și alți cetățeni români. Scopul grupului l-ar fi reprezentat obținerea de venituri ilicite, prin înlesnirea obţinerii contra-cost și în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competențele necesare obținerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. Permisele de conducere emise de autorităţile competente dintr-o ţara africană erau expediate către România prin intermediul unei societăţi de curierat, iar cetăţenii români care intrau în posesia permiselor de conducere străine obţinute în mod fraudulos se prezentau la serviciile judeţene ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau la SPCRPCIV Bucureşti, unde permisele eliberate de autorităţile străine erau preschimbate cu permise de conducere româneşti.

Până în prezent, au fost identificați peste 100 de cetățeni români, care fie ar fi obținut permise românești, fie ar fi depus documentele la autoritățile competente pentru preschimbarea permiselor obținute ilicit, o parte dintre aceștia fiind deja semnalați cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

48 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti pentru audieri. Acţiunea de miercuri este o continuare a activităţii din data de 8 iulie (dată la care au fost puse în executare 61 de mandate de percheziţie domiciliară şi 79 de mandate de aducere), ancheta fiind iniţiată în luna martie 2020.

 

Articolul precedentBogdan Bejinaru, viitor viceprimar de Târgu Jiu: Nu sunt omul care să arunce vorbe goale
Articolul următorDăncilă, convinsă că Dragnea se răzbună pe ea din închisoare: A blocat candidatura mea la parlamentare