Proorocul Cîrciumaru, anulat de războaiele interne din PSD Gorj

Mai uniți, mai frumoși, mai zâmbăreți. Așa desena în cuvinte senatorul Florin Cîrciumaru atmosfera din tabăra social-democraților gorjeni înainte de mult anunțatele alegeri interne. Chiar dacă s-a hotărât să fie 17 vicepreședinți, pentru a se mulțumi mai tot activul cu ștaif, sunt persoane ce vizează anumite funcții. Și, până nu-și văd visul cu ochii, nu e chip de liniștea despre care vorbea senatorul. De doi bani zâmbete, de restul tălpi, patimi, interese.

Pesediştii gorjeni se contrazic şi după demararea primului sondaj intern. În timp ce se aşteaptă rezultatele măsurătorilor, rămâne un mister cine şi pe ce criterii a alcătuit lista posibililor candidaţi de la viitoarele alegeri locale. Preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, spune că organizaţia sa nu a fost consultată pentru sondajul UCB, dar este curios să vadă deznodământul pentru că social-democraţii de la municipiu trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru scorul din 2020.

“Organizaţia municipală nu a avut niciun aport în dezvoltarea acestui sondaj, nu a fost niciun dialog între cei care au comandat sondajul şi organizaţia municipală. Aşteptăm şi noi finalizarea sondajului şi o discuţie efectivă între noi şi conducerea judeţeană”, a declarat Popescu.

Deputatul Mihai Weber spune în schimb că organizaţia municipală a fost consultată cu privire la sondaj, iar Aurel Popescu şi-a dat acordul să susţină orice persoană, indiferent cum se numeşte, pentru această funcţie.

“Este un subiect extrem de serios şi important pentru organizaţie şi atunci nu este vorba de a-ţi impune o persoană sau alta. Noi trebuie să tragem o conluzie foarte clară, dar nu pe baza unor vorbe, ci pe baza unor lucruri certe, în urma acestor măsurători”, a spus Weber.

Liderul de la Gorj a declarat că sondajul UCB nu va fi ultimul şi i-a alcătuit un profil extrem de “populist” viitorului om ce se vrea edil din partea PSD. Weber consideră că “alesul” trebuie să fie trecut prin “şcoala vieţii”.

“Dacă nu ai anumite etape parcurse în viaţă, să treci prin şcoala vieţii cum se spune, nu poţi să corespunzi într-o poziţie în care există responsabilitate şi trebuie să impui respect”.

Ultima frază conține în cuvinte puține trimiteri multe. Acestea ar trebui să dea de înțeles unor aspiranți că nu e cazul să se agite prea tare, nule  sunt de ajuns anumite aspecte superficiale la care ar puncta.

Articolul precedentTârgu Jiu: Sistem de iluminat modern în Blocul Operator al Secției Ortopedie – Traumatologie
Articolul următorZeci de cetățeni, ”asalt” în primărie: ”Nu-i lăsați, nu-i lăsați!” versus ”Fugi fiecare pe unde putu!”